Klassen

Zo klein nog en toch al zo groot … 2,5 jaar jong en klaar voor de kleuterschool. Daar gaat een hele nieuwe wereld voor je open… Kom gerust een kijkje nemen!

Kom je voor 't eerst naar de knuffelklas? Dan laat je misschien wel een traan …
Eén ding is zeker: het is vast snel gedaan!
Bij juf Lies doen we toffe dingen: schilderen, stempelen en kleuren ook knippen, kleven en scheuren, met papier in onze favoriete kleuren.
Tweemaal in de week gaan we gymmen en we zijn reuzenknap in dansen en zingen!
't Liefst van al willen we spelen, je kàn je hier gewoon niet vervelen!
's Avonds geven we geen kik, dan luisteren we moe naar een verhaal van Jules, Dribbel of Dikkie Dik!
We zeggen nu nog vlug, dag ouders, dag vriendjes, kom eens langs! Je komt vast graag terug!

Dikke knuffel van juf Lies en juf Helga.


We spelen in de zandtafel, winkelen, zijn vadertje en moedertje in de poppenhoek, verkleden ons, bouwen met constructiemateriaal, timmeren als Bob de bouwer aan de werkbank, spelen met treintjes en auto's, puzzelen, neuzen in boekjes en … werken en experimenteren met nieuwe technieken en materialen.
We gaan regelmatig op stap en kijken naar theatervoorstellingen.
Twee keer per week turnen we met juf Ineke.

We beginnen elke dag boven in de onthaalhoek samen met Jules. Jules is onze klaspop en de vriend van iedereen. Nellie en Cézar zijn zijn dikke vrienden.

De jarigen staan op hun dagje in de belangstelling.

Dikke knuffels van juf Annemie en juf Helga


Welkom bij juf Iris in de 2de kleuterklas.

In deze klas...
doen we ALLEMAAL ons best en
LEREN we iedere dag iets bij.
We vertellen VERHALEN en
LUISTEREN naar elkaar.
Hier zijn we CREATIEF bezig
en leren we van onze FOUTEN.
ETEN en DRINKEN we samen,
SPELEN en LACHEN we veel.
KAPITEIN WINOKIO is onze beste vriend
die iedere dag veel KNUFFELS verdient.

Dikke knuffels en zoenen aan alle kapoenen!
juf Iris 


Een wandeling door onze klas.
We werken wekelijks rond onze interesses of rond kalendergebonden activiteiten. Onze dag begint altijd in de kring, waar we honderduit vertellen. Kalenders komen aan bod en we doen waarnemingen van de meegebrachte voorwerpen.
Via een keuzebord gaan we dan werken en maken heuse kunstwerken of ontdekken we opvoedende spelen. Dankzij de werkhoeken en een contractbord kan er op een passende manier geïndividualiseerd worden.
We hebben nood aan toneeltje spelen, voordragen, zingen, bewegen in de turnzaal, dansen, muziek beluisteren, musiceren, prenten bekijken, spelen met getallen en letters en … nog veel meer leuke dingen. 's Namiddags wordt het een pret van jewelste, want dan zijn alle werkhoeken open. Op het einde van de dag zitten we gezellig met z'n allen in de kring. We komen tot rust met een verhaal, een taalspel of een fijn gezelschapsspel.
We blijven niet altijd in de klas. We zijn regelmatig op stap in onze schoolomgeving. Culturele evenementen als museabezoeken en theater horen op het jaarprogramma.

De brug naar het 1ste leerjaar.
Met speelse en leuke activiteiten bereiden we ons voor op een vlotte overgang naar het 1ste leerjaar.
We werken nauw samen met de kinderen van het 1ste leerjaar. Tijdens de "overstapdag" leren we het 1ste leerjaar kennen. We gaan ook samen op stap: een museumbezoek, een gezamenlijke picknick, een spannende wandeling en een (natte) zwembeurt. We bezoeken het 1ste leerjaar meerdere keren.
Op het einde van het schooljaar krijgt iedere derdekleuterklasser een … kleuterdiploma!

Juf Mieke en juf Tinne.


Welkom in het 1ste leerjaar!

Wat een grote stap! Wij gaan hier superveel leren!Leren lezen doen we met de methode 'veilig leren lezen' (kim-versie). Aan de hand van spannende verhalen leren de kinderen basiswoorden kennen als ik, kim, sim,… Daarop bouwen we verder, toveren we met letters en maken nieuwe woorden en zinnen. Spelletjes, stempeldozen en apps op de iPad geven het lezen nog een extra dimensie. De letters en woorden die we leren lezen, leren we natuurlijk ook schrijven!1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, … de getallen tot 20 op een rij! Splitsmannetjes, optellen, aftrekken, meten, wegen en nog zoveel meer oefenen we in de rekenles. We gebruiken veel materiaal: blokjes, schelpjes, een rekenbalans, getalbeelden, … om alles zo concreet mogelijk te maken!
​​We blijven natuurlijk niet de hele dag aan onze bank zitten! Op woensdag maken we werkjes in een hoekenwerk, en daar zijn ook elke week enkele speelhoeken bij. Op deze manier leren de kinderen (in stapjes) hun werk zelfstandig plannen.Wereldoriëntatie doen we ook al in die eerste klas! We trekken er samen op uit om de wereld op kinderniveau te ontdekken. Uiteraard worden er ook veel liedjes gezongen, wordt er gedanst, maken we knutselwerkjes en schilderijen en worden er zowel binnen als buiten spelletjes gespeeld.
Om alle kinderen goed te kunnen begeleiden, helpt meester Robin ook mee in onze klas!
We maken er een keitof avontuur van, in een klas waar iedereen zichzelf kan zijn!
Jufke Ellen


Welkom bij juf Els en meester Robin in het tweede leerjaar …

In het tweede leerjaar gaan we verder met plus en min en maken we kennis met maal en gedeeld door.
Bouwen met blokken komt ook nog voor.
Lezen doen we met steeds meer plezier en de koffer van de bib zorgt voor dubbel zoveel vertier.
Met het schrijven van onze naam met een hoofdletter, amuseren we ons te pletter.
Oui, oui, oui, Frans is ook weer van de partij. Si si si, met juf Els met muziek. Nee nee nee, we zingen geen klassiek maar wij zingen met veel beweging en ritmiek.
Met thema's zoals fruit, herfst, park en bos, speelgoed, mijn levenslijn, …. is W.O voor ons een waar festijn.
Welkom in onze klas,
Je voelt je er zeker in je sas!Hallo iedereen!
Ik ben juf Vicky van het 4de leerjaar. Ondertussen ben ik al een echte 'rot in het vak'. Reeds een 21-tal jaar geef ik les aan de vierdeklassers. Zij zijn … niet KLEIN (mossel) meer, maar ook nog niet echt GROOT (noch vis). 

Het 4de leerjaar wordt dit jaar ondersteund door juf Margo.
Wij vinden het zeer belangrijk dat iedereen zich goed in z'n vel voelt. Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij is.
Dan pas kan je heel veel leren! Als je alles kruidt met een vleugje humor, dan heb je veel kans op een geslaagd schooljaar …
Elk schooljaar staan er een reeks educatieve uitstappen op het programma. We bezoeken het Provinciaal Domein van Kessel-Lo, de bib van Kortenberg, kijken naar theatervoorstellingen …
Samen met het 3de leerjaar gaan we in april op Hanenklassen. Dat wordt zeker een spannend en leerrijk gebeuren!!!
Wat leren we in de klas?
De leerstof van het 4de leerjaar is vooral een uitbreiding van de leerstof van het 3de leerjaar.
Stilaan verwachten we dat de kinderen grotere leerstofpakketten kunnen verwerken.
We doen ook aan hoeken- en contractwerk (klasoverschrijdende activiteiten) en we leren hoe je een boekbespreking, ppt en een spreekbeurt maakt.
Zo bereiden we ons voor om … toch GROOT te worden … ! 😊
Groetjes,

Juf Vicky en Juf Margo


Het vijfde leerjaar... dit is sowieso het leukste jaar van de hele lagere school! We leren steeds meer zelfstandig werken en ons leerproces zelf in handen nemen. We kijken naar onze sterktes en groeikansen en vertrekken van hieruit in de klas. We staan stil bij ons leerproces en leren onszelf ook beter kennen. We leren SAMEN en VAN ELKAAR. We vinden een goede klassfeer belangrijk en zorgen ervoor dat iedereen zich veilig voelt op school. Fouten maken vinden we niet erg, maar zien we als een nieuwe leerkans!

We bouwen in het vijfde leerjaar verder op wat we de voorbije jaren leerden en maken het allemaal net een beetje moeilijker. We trainen onze wiskundeknobbel verder, vergroten onze woordenschat en onze taalvaardigheid, ontwikkelen onze muzische vaardigheden en verruimen onze kijk op de wereld. We gaan aan het werk met leervragen en gaan op zoek naar oplossingsstrategieën en antwoorden. We proberen regelmatig vakoverschrijdend te werken om zo de leerstof nog beter te kunnen opnemen en onthouden. Niet alleen tijdens de pauzes, maar ook tijdens de lessen zorgen we voor veel beweging, spel en plezier.

Hebben jullie ook zoveel zin gekregen om bij te leren? Kom dan maar snel mee!

juf Tina 


Welkom in het 6de leerjaar!

Het zesde leerjaar… het jaar waar we al eens een klein stapje in de wereld zetten, waar we de actualiteit op de voet volgen, waar we al een mondje Frans praten, waar we er een week op uit trekken samen met het vijfde, waar we onze wiskundige knobbel verder trainen, waar we stiekem al een beetje aftellen, maar waar we vooral gaan genieten van een super leuk en leerrijk laatste jaar in de Klimop!

Juf Bianca