L5

Op schoolreis!

Het 5de en 6de leerjaar gingen met de fiets op schoolreis naar het provinciaal domein te Kessel-Lo.  We maakten er een sportieve en zonnige dag van!

Uitstap naar het MOT in Grimbergen

Van vuur naar elektriciteit! Het vijfde leerjaar ontdekte vandaag hoe je vuur maakt, wat een olielamp is, hoe elektriciteit werkt,... Super tof!

Sneeuwpret!

Pompoensoep & bladerdeegspookjes!

L5

Het vijfde leerjaar... dit is sowieso het leukste jaar van de hele lagere school! We leren steeds meer zelfstandig werken en ons leerproces zelf in handen nemen. We kijken naar onze sterktes en groeikansen en vertrekken van hieruit in de klas. We staan stil bij ons leerproces en leren onszelf ook beter kennen. We leren SAMEN en VAN ELKAAR. We vinden een goede klassfeer belangrijk en zorgen ervoor dat iedereen zich veilig voelt op school. Fouten maken vinden we niet erg, maar zien we als een nieuwe leerkans!

We bouwen in het vijfde leerjaar verder op wat we de voorbije jaren leerden en maken het allemaal net een beetje moeilijker. We trainen onze wiskundeknobbel verder, vergroten onze woordenschat en onze taalvaardigheid, ontwikkelen onze muzische vaardigheden en verruimen onze kijk op de wereld. We gaan aan het werk met leervragen en gaan op zoek naar oplossingsstrategieën en antwoorden. We proberen regelmatig vakoverschrijdend te werken om zo de leerstof nog beter te kunnen opnemen en onthouden. Niet alleen tijdens de pauzes, maar ook tijdens de lessen zorgen we voor veel beweging, spel en plezier.

Hebben jullie ook zoveel zin gekregen om bij te leren? Kom dan maar snel mee!

juf Tina